Kindergarten Books Shop School Zone School Zone ´ PDF FREE I humburi

On se si funksionon nj sho ri e cila ekzistenc n e saj e bazon n frik dhe bindje Nj analiz e till vlen p r t gjitha koh rat e p r t gjitha sho rit Recensionin e plote te romanit mund ta lexoni ne linkun poshte Jo libri me i bukur ne bote por eshte historia reale e jetes ne Shiperi ku njerezit ishin te humbur te deshtuar dhe pa integritet Partia dhe diktatura u kishin marre gjithcka madje edhe deshiren per jete dhe c eshte edhe me trishtuese eshte fakti se si shprese shihej vapori i mbipopulluar e te nte drejt brigjeve te Italise Frika e s mund te mbeshteteshe as ne familjen tende e lere me larg flet per nje intelegjence skizofrene te sistemit e te mbante ne kontrolle cdo segment jete Nj roman i mrekulluesh m m nyra e shkruajtjes dhe g rshetimi i koh rave n jet n e Thesar Lumit si dashamir se e filmit jam m shtyri t mendoj p r rrjedh n e filmit Momento t Nolanit Nj roman shum DogFace origjinal dhe trishtues ku do fae ma brente zemr n m shum se tjetra Thesar Lumi ngrit veten duke e p rulur ishte nj sh nim i imi n fillim t librit dhe ashtu mbeti deri n fund If you happen to be writing a dissertation called Artistic Representationsf Life Under Communism you definitely want to read this book If you are just looking for entertainment you probably don tThesar Lumi What You Owe Me our narrator is indeed a loser At age 40 he s an alcoholic still living with his parents and working dead end jobs when he works at all The initial setting is Albania in 1991 but mostf the book relates Thesar s life story essentially the story Buffalo Woman Comes Singing of how growing up under a totalitarian regime turned him into the loser he isThe story is not an uninterestingne but it s told in such a way that guarantees it will be found primarily in university libraries Mostly it s narration including paragraphs that go n for than a page characters speak ccasionally but there s not the back and forth dialogue common. As a chance to leave Albania n a refugee ship headed to Italy but at the last moment he disembarks and returns home to his village As it happens he has chosen a grim existence To survive he is forced to work in a concrete factory from which he watches friends and famil.

Un kam lindur n 1992 dhe fatmir sisht nuk kam jetuar asnj vit n komuniz m Kam lexuar libra t Kadares Vehbiut Petro Markos etj n p rpjekje p r t par disa k ndv shtrime ndaj komunizmit por ky lib r ishte surpriz Fatos Kongoli m ka mahnitur Me nj stil mu dukte her si Dostojevski her si Bukowski me nj lloj ironie t thell ft dhe ndaj vetes nuk ka sesi ky lib r mos t t duket nj thesar E humbur isha edhe un faeve t librit E humbur n p rfytyrimin se ku mbaronte realiteti dhe ku fillonte imagjinata edhe pse e bindur mizorit n komuniz m kan n a t r nda sa brezi yn nuk mund ti imagjinoj dot Sado t lexoj e t k rkoj mund ti afrohet shum por asnj her plot sisht a sa ata e jetuan Sapo ta p rtyp k t lib r do lexoj Dragoi i Fildisht sepse e kam bler Kush nga ju ka lexuar Kongolin di t m sugjeroj ndonj lib r tjet r duhet patjet r ta kem Ky roman pasyron kohen e sho ris tiranike n Ship rin komuniste Kongoli perdor nje stil shum interesant te te shprehurit te dhimbjes jo asaj te dukshmes por asaj e sherben si motiv i ekzistences tone Asaj e nuk na lejon te shkoitemi nga toka ametare te harrojme dheun e mbulon njerzit tane te dashur e te krijojme pae me vetveten Gjithashtu ikjen e shumedeshiruar nga Shiperia shpesh here e pare edhe si krim ndaj shoerise sikur te mos ishe kjo nje deshire individuale e cdokujt autori e pasyron ne menyre perfekte Ne rriteshim te bindur se ishim femijet me te lumtur ne bote Keshtu thuhet ne kenget e mesonim This is the first book in my reading tour Shining City of Albania and while the story itself was fairly interesting this was the first book I ve read where it felt like the translation itself was making the story difficult to read I humburi Rr fim mbi nj t mendurRomani I humburi sht nj pasyr e art dhe trondit se e sho ris autoritare tiranike e deri edhe jo njer zore n Ship rin komuniste M shum se nj tregim p r nj sho ri t caktuar ky rr fim ilustr. An impassioned indictmentf government Blind Spots oppression this novel follows the fortunesf Thesar Lumi a laborer living under communist rule in Soviet controlled Albania At the center A Boy and A Bear in a Boat of the story is a crucial decision Lumi makes in the last daysf the Second World War he

To English language literature Conseuently the characters are reasonably distinct but mostly because Thesar just tells us what they re like it would be a difficult for a reader to become emotionally attached to anyone in the story including Thesar himself There are some decent visuals and symbolism although the historical background itself is not explained Sensible enough since the book was SOS originally written in Albanian for readers who hardly needed a primer but for the translation an introduction would have been appropriateAs for the translation itself it is uite readable There are lotsf short sentences and the prose flows well enough It could have used another read through by an editor though as there are a few glaring mistakes she consumed me literally body and soul so she s a cannibal and a DementorAt any rate this book will be St. Johns Wort of limited interest not be a bad choice if you re looking for a political novel about the psychological effectsf living under a repressive regime particularly if you are already familiar with Albanian history but not something that is likely to have broad appeal I don t regret reading it particularly since it s uite short but wouldn t seek ut f Kongoli s work Liber i mrekullueshem prekes deri ne dhembje Kongoli di ta perdori gjuhen per te shprehur anet me te errta te mendjes skutat ku prehet dhembja deri ne perhumbim Nje nga anet me te zymta e meskine te komunizmit shfaet ne kete liber e sesi preket e shpernahet si plage ne te gjithe shoerine e saj ne teresi Wonderful book for those who are interested in the effects Hirvenmetsästäjä of communism in Albania To be read in therginial language if possible The choice Hollywood Walk of Fame: 2000 Sensational Stars, Star Makers and Legends of words and vocabul Onef the best novels A Christmas Miscellany of the post Communist Albania fromne Too Bad to Die of the best contemporary Albanian writers Ne rriteshim te bindur se ishim femijet me te lumtur ne bote Keshtu thuhet ne kenget e mesoni. Y members run afoulf repressive new laws But even as the book skillfully depicts the slow suffocation OXENBOXEN of a whole society it also celebrates the momentsf love and hope that sustain the people and holds ut the possibility that Lumi may have been right to remain at ho.

PDF FREE I humburi

free download ✓ PDF, DOC, TXT r eBook ↠ Fatos Kongoli

Fatos Kongoli has recently become one of the most forceful and convincing representatives of contemporary Albanian prose He studied mathematics in China during the tense years of the Sino Albanian alliance Kongoli chose not to publish any major works during the dictatorship Rather than this he devoted his creative energies at the time to an obscure and apolitical career as a mathematician and

Fatos Kongoli10 on I humburi